Curriculum Vitae

mr. Patrice Verkaart


Patrice Verkaart (1972) is een no-nonsense arbeidsrechtadvocaat die het praktische belang van de klant voorop stelt. Korte lijnen, direct advies door haar parate kennis en duidelijke taal die begrijpelijk is voor iedereen. Dat kenmerkt Patrice als adviseur. Zij heeft inmiddels meer dan 20 jaar ervaring als advocaat in het arbeidsrecht. In die jaren heeft Patrice veel praktijkervaring opgedaan, zowel als adviseur aan de werkgeverskant als aan de werknemerskant. Daarbij is zij een professionele en betrouwbare sparring-partner voor haar klanten gebleken.

Patrice is in 1996 afgestudeerd in zowel het civiele als in het strafrecht aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Zij is in 1997 beëdigd als advocaat op Sint Maarten, Nederlandse Antillen. Na vanaf 1998 een tweetal jaren werkzaam te zijn geweest voor een klein advocatenkantoor in Amsterdam waar haar praktijk zich steeds meer toespitste op het arbeidsrecht, maakte Patrice de overstap naar een groot internationaal advocatenkantoor (Wouters Advocaten & Notarissen als onderdeel van Arthur Andersen). Vanaf 2000 is zij zich uitsluitend gaan toeleggen op het arbeidsrecht. Uiteindelijk is zij als gevolg van een juridische fusie in 2000 in dienst getreden bij een ander groot advocatenkantoor met meerdere vestigingen in Nederland (AKD). In 2006 is Patrice benoemd tot partner bij AKD met als specialisatie arbeidsrecht. Patrice heeft bovendien de Post Academische Leergang Arbeidsrecht (“PALA”) aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam met goed gevolg afgerond.

De afgelopen jaren heeft Patrice reorganisaties begeleid, ontbindingsprocedures (met grote financiële belangen) behandeld en onder andere geadviseerd inzake (omvangrijke) medezeggenschapskwesties (“OR”), cao, ziekte, overgang van onderneming, non-concurrentie, etc.

Patrice publiceert met enige regelmaat vakinhoudelijke artikelen en zij verzorgt op verzoek inhouse cursussen voor klanten.

Contactgegevens

T:

06 1001 16 19

F:

023 743 55 77

E:

info@legalaidarbeidsrecht.nl

I:

www.legalaidarbeidsrecht.nl